4 metode de a salva o tableta care nu mai porneste

22/01/2015 · 0 comments

in Ghiduri Tablete

tableta android blocataBlocarea tabletei in momentul incarcarii sistemului de operare reprezinta una dintre problemele majore cu care se poate confrunta un utilizator de tableta Android. De cele mai multe ori, in cadrul acestui gen de problema destul de des intalnita, tableta ramane blocata in momentul aparitiei logo-ului pe ecran.

Ecranul ramane neschimbat desi, in unele cazuri, utilizatorii au rabdare si stau minute bune langa tableta in ideea ca aceasta va prinde viata la un moment dat. Exista foarte multe motive pentru care tableta se blocheaza, aveti mai jos cateva dintre cele mai frecvente explicatii culese de la specialisti avizati in acest domeniu. Si, implicit, solutiile la care puteti recurge.

1. Apasati la intamplare butoanele de volum

O solutie lipsita de orice explicatie logica consta in apasarea continua a butoanelor de volum pret de 10 pana la 30 de secunde. Cateodata, aceasta metoda functioneaza. Desi probabilitatea ca aceasta masura sa aiba un efect pozitiv asupra gadgetului dumneavoastra este una destul de redusa, merita incercat! In fond, ce aveti de pierdut?

2. Hard reset (sau factory reset)

Metoda prin care, practic, stergeti tot continutul tabletei in speranta de a o vedea din nou la viata. Hard reset-ul functioneaza chiar si atunci cand tableta este inchisa. Tineti cont insa ca veti ramane fara informatiile stocate acolo, iar setarile tabletei vor fi resetate la stadiul in care au fost aduse din fabrica. De aici si expresia “factory reset”. Aici puteti gasi procedura detaliata.

3. Flashing

Flashing este denumit procesul de instalare a sistemului de operare pe o tableta sau pe un telefon mobil. In cazul in care tableta ramane blocata la sigla Android, atunci aveti posibilitatea sa remediati problema cu ajutorul aplicatiei unei aplicatii de flashing/resoftare.

Iata o lista cu cateva programe care va permit acest lucru (programele pot fi descarcate gratuit de pe internet):

  • Live suit tools.
  • Phoenix tools.
  • Phoenix card.
  • Rock chip tools.

Atentie! Pentru a reinstala sistemul de operare pe tableta va trebuie firmware-ul original al tabletei sau un update al acestuia care sa fie compatibil cu tableta si cu programul folosit la reinstalarea lui.

Hint! In cazul producatorilor romani, gasiti programe dedicate pentru resoftarea tabletei precum si procedurile aferente:

  • E-boda – Mare atentie sa selectati exact versiunea tabletei.
  • Allview – Identificati exact procedura pentru tableta dumneavoastra.
  • Evolio  – Aici am gasit doar la putine tablete instructiuni.

4. Curatarea placii de baza

Finalmente, daca toate cele trei metode expuse mai sus nu au functionat, veti recurge la curatarea placii de baza a tabletei. Aceasta poate acumula mult praf pe parcursul folosirii. Sau, in cel mai rau caz, poate fi afectata de umezeala.

Prin urmare, dezansamblati tableta si purcedeti la curatarea placii de baza. Gasiti in online, de asemenea, foarte multe tutoriale utile prin intermediul carora sa va descurcati de unii singuri sa efectuati acest gen de operatiuni. Necesita multa migala si atentie din partea dumneavoastra. Daca nu sunteti tocmai cea mai indemanatica persoana de pe planeta, ba dimpotriva, atunci ar fi cazul sa apelati la un specialist in domeniu.

{ 0 comments… add one now }

Spune-ne parerea ta!

← Articolul anterior:

Articolul urmator →: