Tableta de 7 inci sau de 10 inci?

22/08/2014 · 0 comments

in Ghiduri Tablete

7 inci sau 10 inci tableteandroid.eu

Sursa:theVerge

Unul dintre cele mai importante lucruri care trebuiesc luate in calcul in momentul in care v-ati pus in gand sa achizitionati o tableta este, fara doar si poate, dimensiunea display-ului pe care aceasta il va avea. Asadar, ne multumim cu o tableta full-size, de clasa mijlocie sau pur si simplu cu o tableta de 7 inci, sa spunem?

Raspunsul poate varia in functie de preferintele utilizatorului, desigur, si poate veni de cele mai mule ori ca urmare a ceea ce doreste respectivul consumator sa intreprinda cu ajutorul tabletei. In definitiv, tabletele de dimensiuni mici nu sunt cu mult mai portabile decat cele full-size, ci doar mai usor de manevrat intr-o singura mana; la fel, tableta full-size nu poate fi considerata ca o solutie universal valabila tuturor consumatorilor din Romania si nu numai.

In realitate, sunt cativa factori demni de luat in seama in momentul cand sunteti pusi in fata acestui fapt. Si ne referim aici in mod special la sistemul de operare pentru care ati optat, buget disponibil si, dupa cum spuneam si in paragraful anterior, pentru ce doriti sa folositi acest gadget.

Cei care prefera iPad sau tabletele Windows vor trebui sa aleaga negresit intre o tableta de clasa mijlocie sau direct una full-size. Androidul de la Google, pe de alta parte, are in “palmares” o sumedenie de device-uri ale caror ecrane nu masoara mai mult de 7 inci.

Cand vorbim despre bugetul alocat achizitionarii unui gadget, e bine de stiut, ca o regula generala, urmatoarea chestiune: dimensiunea ecranului este direct proportionala cu suma de bani pe care o veti cheltui. Tabletele de 7 inci (sau un pic mai mari) pot fi gasite fara niciun fel de probleme la cateva sute de lei. Tableta Allview Viva Q7 poate veni ca un exemplu excelent in acest sens.

Tabletele de clasa mijlocie, vezi Samsung Galaxy Tab 3, se incadreaza ca pret undeva intre 600 de lei si, respectiv, 1800 de lei.

Toate acestea in timp ce tabletele de la 9 inci in sus, de calitate, pot sari lejer de 1500 de lei. In plus de asta, unele modele high-end precum Sony Xperia SGPT131E2/S.E2 ajung undeva pe la dublul sumei enuntate mai devreme.

Pentru citirea ebook-urilor, tabletele de 7 inci sunt cele mai indicate, deoarece au o greutate mai mica si pot fi tinute in mana pret de mai multe ore.

Jocurile pot fi accesate la orice nivel. Angry Birds este un exemplu perfect, dar la fel de bine putem vorbi despre alte aplicatii care se pliaza mult mai bine de o tableta de 10 inci+.

Mai jos gasiti o lista cu tabletele analizate pe tableteandroid.eu in functie de dimensiune:

Tablete ieftine pana in 7 inci

Tablete ieftine de 8 inci

Tablete ieftine de 9,7 inci

Tablete ieftine de 10.1 inci 

 

{ 0 comments… add one now }

Spune-ne parerea ta!

← Articolul anterior:

Articolul urmator →: