Tableta: Tableta Evolio QUADRA
Pret:
~ 849 RON

Review scris de:
Rating:
3
Scris la data de: 27/02/2014
Ultima actualizare:27/02/2014

Concluzii:

Evolio Quadra impresioneaza printr-un design placut, portabilitate, display excelent si o experienta Social Media la cele mai inalte standarde (Facebook, Twitter, s.a.m.d). Pe de alta parte, nu ne atrage la fel de mult faptul ca unele aplicatii mai elaborate din Google Play nu ruleaza fara lag si pretul de achizitionare, care ar putea suferi, la randul sau, cateva modificari.

Evolio a lansat in aceasta vara prima tableta de 10.1″ cu procesor quad-core, care intra in concurenta directa pe piata din Romania cu modele precum Allview AllDro 3 Speed Quad sau E-BODA Supreme XL400QC, toate etichetate la un pret cuprins intre 900 si 1100 de lei.

Mai mult decat atat, asemanarile dintre dispozitivul Evolio si cel E-BODA merg pana intr-acolo incat acesti doi jucatori au ajuns in situatia de a folosi acelasi procesor, accelerator grafic, memorie interna si memorie RAM. In ceea ce priveste design-ul insa, putem vorbi fara doar si putem despre un mare plus in dreptul dispozitivului creat de Evolio.
La o prima vedere, acest dispozitiv ne impresioneaza placut printr-un profil subtire, capac de aluminiu in partea din spate si o greutate putin peste 500 g. Avem de a face, deci, cu o tableta de 10.1″ si ecran cu raport de aspect 16:9, excelent pentru vizionarea filmelor FULL HD.
Ecranul are o rezolutie de 1280×800 pixeli si se foloseste de tehnologia Super IPS. Altfel, ne-ar fi placut si mai mult daca ar fi dispus de doua boxe, creand impresia de sound stereo. Tot la capitolul neajunsuri vom trece si lipsa tehnologiei Bluetooth, care ne interzice, practic, placerea de a folosi un set de boxe wireless.

tableta evolio quadra showcase tableta evolio quadra desigh subtiretableta evolio quadra ecran ips
In linii mari, Evolio Quadra a fost dotata cu un procesor quad-core de 1.2Ghz, 1GB memorie RAM, 16GB memorie interna, slot pentru cardurile microSD (pana la 32GB), Vivanti GC1000+ si sistem de operare Android 4.1.1 Jelly Bean.

tableta evolio quadra performanta

Tableta Evolio Quadra vine cu o serie de aplicatii preinstalate, precum EvoBook, Presa Online, OWL Player, Kingsoft Office sau ES File Explorer.

Camera foto de 2 MP constituie, din nou, un dezavantaj pe care trebuie sa ni-l asumam inca din start, cu mentiunea ca poate ar fi fost indicat ca aceasta sa poata filma HD, in ideea de a se transforma usor, usor intr-un instrument util pentru utilizatorii de Skype, YM, Hangouts (apeluri video).

 

tableta evolio quadra spiderman

Acumulatorul de 5400 mAh ne garanteaza o autonomie de lucru de pana la 7 ore, in conditiile in care tableta dispune exclusiv de conectivitate Wi-Fi, conectarea la Internet putandu-se realiza via dongle (modem 3G compatibil: Huawei E1750).
Tragand linie, Evolio Quadra impresioneaza printr-un design placut, portabilitate, display excelent si o experienta Social Media la cele mai inalte standarde (Facebook, Twitter, s.a.m.d). Pe de alta parte, nu ne atrage la fel de mult faptul ca unele aplicatii mai elaborate din Google Play nu ruleaza fara lag si pretul de achizitionare, care ar putea suferi, la randul sau, cateva modificari.
Specialistii tableteandroid.eu noteaza tableta Evolio Quadra cu calificativul 3/5!

{ 0 comments… add one now }

Spune-ne parerea ta!

← Articolul anterior:

Articolul urmator →: