Tablete android vs tablete windows 8 vs tablete IOS

15/06/2014 · 0 comments

in Ghiduri Tablete

Piata IT se afla intr-o continua expansiune, iar acelasi lucru il putem spune si despre numarul tabletelor disponibile spre vanzare, de pe rafturile magazinelor online si offline din Romania, dar nu numai. In acest moment, consumatorul are posibilitatea de a opta intre o tableta Android si iPad sau, de ce nu, pentru o tableta Windows.

ipad-android-windows-8-tablet

Si cum multe persoane s-au decis deja asupra sistemului de operare care le surade cel mai mult, nu ne mai ramane decat sa prezentam avantajele pe care le prezinta dispozitivele care ruleaza pe Android, Windows sau iOS.

Incepem cu iPad, care are ca principale avantaje design-ul ingenios, copiat si de multi alti producatori de pe piata, faptul ca are o arie de raspandire foarte mare, cu multe aplicatii dezvoltate pe parcurs si, nu in cele din urma, o baterie extrem de performanta. Pe de alta parte, insa, iOS ramane totusi un sistem de operare inchis, care nu suporta continut Flash, iar porturile USB lipsesc cu desavarsire.

La acest moment, nimeni nu poate nega faptul ca Apple a dat lovitura cu iPad. In ciuda criticilor aparute pe parcurs, e bine de stiut ca iPad a reusit nici mai mult nici mai putin decat sa redefineasca piata IT. iPad a aparut intr-o perioada in care utilizatorii abuzau de PC-uri, folosindu-se de acestea pentru a-si verifica casuta de email si a naviga pe Internet. iPad-ul este foarte subtire si excelent de folosit in orice circumstante.

In final, sa spunem ca pretul iPad-ul ramane unul destul de piperat.

Mergem mai departe si facem cunostinta cu cele mai accesibile tablete de pe piata. Este vorba despre tabletele Android, care le ofera utilizatorilor o sumedenie de optiuni, un marketplace cuprinzator si, spre deosebire de iPad, suporta continut Flash.

tablete android vs windows 8 vs ios

Ca dezavantaje, in momentul in care utilizati o tableta Android puteti intalni diverse incompatibilitati intre aplicatiile care ruleaza pe diverse sisteme de operare. Tot ca o paralela cu iPad-ul, tabletele Android sunt intr-un numar foarte mare, majoritar am putea spune, pretul cerut la achizitionare fiind unul destul de bun.

Tabletele Windows 8 prezinta avantajul de a rula orice aplicatie compatibila sistemului de operare Windows. Putand fi folosita in locul unui computer clasic, aceasta tableta poate functiona si mai eficient in momentul in care optati pentru un stylus sau o tastatura.

In contrapartida, bateria se duce mai rapid fata de iPad si chiar fata de unele modele Android, iar pretul poate reprezenta, din nou, un impediment in achizitionarea unui astfel de gadget.

{ 0 comments… add one now }

Spune-ne parerea ta!

← Articolul anterior:

Articolul urmator →: